Külpraktika

Külpraktika

Gilad Shalit hazamehet?

2011. október 11. - Marton Péter

E szerint a friss hír szerint történt áttörés az öt éve elrabolt, Gázában fogva tartott izraeli katona ügyében, ami érdekes, figyelembe véve, hogy Gilad Shalit szabadon engedésének a kérdése lényegében a közel-keleti problémák mindegyikének szinte minden lehetséges aspektusával kapcsolatba került (fizikailag és metafizikailag egyaránt) az erősen cikcakkos, az utóbbi időben német és egyiptomi mediációs segédlettel menedzselt tárgyalási folyamat során. Utóbbinak, a tárgyalási folyamatnak külpolitikai szempontból érdekessége volt, hogy a Shalit ügyében aktív izraeli civil szervezetek a kormányénál puhább álláspontot sürgettek az alkudozással kapcsolatban, vagyis egy sajátos, inverz ratifikációs kihívás is működött az ügyben. Azok az aktivisták, akiket idén januárban szólítottam meg, Netanyahu otthona közelében tüntettek már nagyon hosszú ideje, és konkrétan az volt az álláspontjuk, hogy az izraeli kormánynak akármit meg kell adnia Shalit megváltása érdekében. Persze ellentábor is volt, olyanok, akik pl. az autójuk visszapillantó tükrére a Shalittal való szimpátia jeleként felkötött sárga szalag mellé a Jeruzsálem egészéhez való ragaszkodást jelképező arany szalagot is kitették (vagy éppenséggel csak azt). Az alábbi képet a Shalit különösebb feltételek nélküli megváltásáért tüntetők táborában készítettem, a jelképesen Shalit számára fenntartott székről.

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr903296156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2011.10.12. 00:57:20

Offtopic, de annyira mégsem: www.youtube.com/watch?v=xqddY2sOk6U

Ami nekem kiváltképp tetszik benne, hogy aktuális, Bin Laden meghalt(a második rész introjában Obama beszéde került bevágásra), a politikusok az afganisztáni kivonulást sürgetik, na és persze a színészi játék, élen az Elit alakulat Dick Winters őrnagya

Marton Péter · http://kprax.blog.hu 2011.10.12. 11:13:53

@Thaddeus Griffin: wow, hát ez elég csavaros észjárás, de persze értem... azért remélem, Shalitnak lesz ideje leülni egy székre, és venni legalább egy mély levegőt, mielőtt kötelező elővigyázatosságból jön a kérdések özöne.

Én holnap kezdem megnézni a Homelandet!
süti beállítások módosítása