Külpraktika

Külpraktika

Samsung vs. Irán?

2012. február 03. - Marton Péter

Irán kiszúrta az izraeli HOT kábeltévé egy Izraelben sugárzott reklámját, amelyben egy csapat kíváncsi izraeli és egy unatkozó Moszad-ügynök véletlenül felrobbantják az iszfaháni uránátalakító létesítményt, mikor a rossz gombot nyomják meg az ügynök Samsung táblagépén. Válaszul Iránban most részleges bojkottot fontolgatnak, legalábbis ezt vetették fel honatyák.

Az iráni Madzslisz energiaügyi bizottságának a feje, Arszalan Fathipur figyelmeztette a Samsungot, amely Iránnal is kereskedik természetesen, hogy nem elégszenek meg egy szimpla bocsánatkéréssel.

Az érdekesség: a reklám nem a Samsung saját reklámja.

Az iráni Madzslisz tagjai ezt ne értenék? Ugyan. Tudják ők is, és ha tippelnem kell, a dolog inkább Dél-Korea poke-olásáról szól, mivel 98%-ban importtal kielégített olajszükséglet mellett az iráni, illetve öbölbeli energiaimport ügyében, illetve általában is egy esetleges olajsokk esetén, Dél-Korea sebezhetőbb másoknál (és így kevésbé lelkesedik az Irán elleni szankciókért). Az olajimportjuk forrásszerkezetét lásd alább, innét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr514059389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása