Külpraktika

Külpraktika

Xi Jinping írországi látogatása

2012. február 23. - Marton Péter

Az NYT újságírója azt kérdezi ebben a cikkben, miért pont Írországba látogat el Xi Jinping kínai alelnök, a következő kínai vezető, az Egyesült Államok felkeresése után. Sok érdekes válasz megfogalmazódik, és már ezért is linkelném ezen a blogon, de még érdekesebb egy bizonyos értelemben amit Jonas Parello-Plesner, az ECFR think tank munkatársa dob be.

"(Írország) az utolsó a válság sújtotta európai országok közül, amely eddig nem kapott szenior vezetői látogatást (a kínaiaktól). (Wen Jiabao, Hu Jintao és Li Keqiang már meglátogatták Görögországot, Portugáliát, Magyarországot és Spanyolországot), úgyhogy Írországba ideje volt elmennie valakinek."

Hozzá lehet azért tenni, hogy Wen Jiabao 2011-es nyári budapesti látogatását így értelmezni nem egészen kézenfekvő, ám érdekes kérdés lehet, hogy Parello-Plesner kínai forrástól hallott-e most, utólag efféle magyarázatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr614182043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása