Külpraktika

Külpraktika

"Wurzelbacher for Congress"

2012. június 21. - Marton Péter

Az idei kongresszusi választások során a kollektív józanság mérésére kiválóan alkalmas lesz megfigyelni, nyer-e Ohio kilencedik választókörzetében Samuel Joseph Wurzelbacher, közismertebb nevén "Joe The Plumber". Joe elnyerte a republikánus jelölést, és a jobbra omló republikánus párt színeiben ő mérkőzik majd a demokrata Marcy Kaptur képviselőnővel szemben.

A GOP jobbra csúszását illetően nem egyedülálló jelenségről van szó, itt írtam korábban Dick Lugar republikánus szenátor előválasztási vereségéről a hasonlóan jobbról támadó ellenfelével szemben.

Wurzelbacherhez visszatérve: a mezei pártaktivistából lett jelölt a Slate összefoglalójában említett hirdetésében a fegyverlobbi mellett tüntet némi célbalövészet kíséretében. Úgy véli, a második világháborús holokausztot és az örmény népírtást is el lehetett volna kerülni, ha az áldozatoknak lett volna fegyvere. Nem új gondolat ez egyébként a libertariánus jobboldal részéről - inkább az a figyelemre méltó, hogy milyen közegben terjed ezúttal.

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr34602524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Link Elek 2012.06.21. 13:50:49

nem lesz egyszeru dolga, kaptur Kuchinichot verte meg a primary-n.

2012
She will run for re-election to a 16th term. After congressional redistricting, fellow U.S. Congressman Dennis Kucinich (D-Cleveland) ended up in the 9th District as well, so they ran against one other in the Democratic primary. Graham Veysey, a small business owner from Cleveland, also ran in the primary. Kaptur won the primary with 56% of the vote, while Kucinich received 40%.[13][14] Kaptur will be running against Samuel "Joe the Plumber" Wurzelbacher in the general election.
en.wikipedia.org/wiki/Marcy_Kaptur

Marton Péter · http://kprax.blog.hu 2012.06.22. 13:34:21

@Link Elek: remélem, illetve én sem hiszem, hogy nyerhetne... Bár ezt semleges megfigyelőként nem illik hozzátennem...
süti beállítások módosítása