Külpraktika

Külpraktika

Breaking news: Afganisztán és a Barátok közt

2013. december 18. - Marton Péter

Breaking news: be akartam számolni róla itt, hogy az RTL Klub világhírű sorozatában van afganisztános szál, erre kiderül, hogy ezt már mindenki tudta rajtam kívül, és vagy fél éve lement egy hosszabb beszámoló is erről, amikor volt kifejezetten Afganisztánban játszódó (persze nem ott forgatott) jelenete is a sorozatnak. Hát akkor íme:

Észrevételeim a téma kezelését illetően - végül is nem kritikusak, úgyhogy az illetékesek fellélegezhetnek...

  • Figyelemre méltó, hogy akkor lett ebből a BK-ban téma, amikor a Magyar Honvédség már lezárta leglátványosabb afganisztáni vállalkozását, a bagláni Tartományi Újjépítési Csoport működését. A Honvédségnek persze így is jó - vagy úgy gondolták, éppen így jobb nekik? A missziós tevékenység mindenesetre itt alapvetően jóindulatú - klisés, és a missziók "emberi megpróbáltatás" aspektusát hangsúlyozó, de éppen ezért hősies - ábrázolást kapott.
  • A puha médiatartalom fontos platform politikai jelentőségű ügyek tudatosításához a kommunikációs stratégiában, és ezt itt kiaknázták alaposan. Csak az elmúlt héten - amikor én magam felfigyeltem az afganisztános téma pedzegetésére - 1 370 000-es nézettsége volt a Barátok köztnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr845698809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wape 2013.12.19. 00:51:16

Péter, ez nekem is kiesett :) köszi, hogy beszámoltál róla
wp

Marton Péter · http://kprax.blog.hu 2013.12.19. 22:27:18

@wape: jó lesz a tanulmányhoz is adalékul :)
süti beállítások módosítása