Külpraktika

Külpraktika

D-napi diplomácia

2014. június 05. - Marton Péter

LINK a Business Week beszámolójához a D-napi francia intrikák diplomáciai előkészítésével kapcsolatban.

Hollande elnök úr például ma estére bevállalta, hogy két vacsorát is végigeszik egymás után...

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr976282037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Link elek 2014.06.07. 13:37:11

Mi a velemenyed az Obama doktrinarol?
"Don't do stupid shit."

Marton Péter · http://kprax.blog.hu 2014.06.07. 13:51:28

@Link elek: igen, láttam már... Imma little hesitant to comment on that. I say my policy as one of 'em scholarly blogger folks is rather don' say stupid shit :)))

Alapvetően jól hangzó kiszólás, Obamának az imidzsével és a poszt-amerikai világról szóló elképzelésével jól egybevág, valójában viszont pont annak az elkerülését szolgálja, hogy bármi konkrétat kelljen mondania. Vagyis nem jutottunk közelebb az Obama-doktrína mibenlétéhez...

Link elek 2014.06.08. 07:00:00

@Marton Péter:
Szerintem ez azt is jelentheti, hogy nem csinal latvanyis dolgokat, es ez jo amerikanak.
Ugyanis az USA diplomaciai/hirszerzesi/... kepessegeti _messze_ meghaladjak barmelyik masik entitaset, vagyis apromunkaval, minden latvanyos projekt nelkul is az USA folyamatosan teret nyer minden "hadszinteren".
Ezt az apromunkat az entiasok tobbsege meg csak nem is erzekeli.

Az olyan latvanyos projektet, mint mondjuk az iraki haboru, azok krva nagy "ide lojjetek" celtablava teszik az USA-t, ami miatt szemlatomast kozel sem tud annyit nyerni, mint amennyibe az egesz kerult.

Marton Péter · http://kprax.blog.hu 2014.06.09. 00:08:22

@Link elek: igen, alapvetően egyetértek, és az anti-doktrína jelenségét nem is pejoratívan mondtam. Ha általános előretörés nincs is feltétlenül, bizonyos károkat mindenképpen el tud kerülni az óvatosságával.
süti beállítások módosítása