Külpraktika

Külpraktika

Dánia Hangja

2014. július 01. - Marton Péter

LINK: A Radio24syv dán közszolgálati (de magántulajdonú) rádió Dánia Hangja c. adása a svéd közéletet liberalizálná tabukat döntögető műsorával...

Tán még őrült beszéd is helyet kaphat benne, de lesz benne rendszer: az ilyen hangokat elfojtó svéd diskurzus fellazítása a cél a magukat ebben a tekintetben liberálisabbnak tartó dánok részéről.

"Ha bármit is számon kérnek rajtuk egy betelefonálás kapcsán, a svéd emberek azt mondhatják majd, hogy mindez Dániában történt (...) és lesz kifogásuk" - mondja Mikael Jalving, a műsorvezető.

Többek között a Mohamed-karikatúrák ügyében is várható majd mindenféle konstruktívnak szánt provokáció, miközben a diskurzusszabadság kultusza ostrom alá veszi a politikai korrektség kultúráját.

Mielőtt "dán" (azaz Dánia, az ország általi) akciót látnánk ebben: azért úgy tűnik, egyszersmind egy viszonylag fiatal - és történetesen dán - rádió küzdelme is ez a nagyobb hallgatóságért...

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr656463111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása