Külpraktika

Külpraktika

Élet az Iszlám Állam fővárosában...

2014. szeptember 28. - Marton Péter

Bepillantás Rákkába. Közben frissítgetem a következő napokban a tegnapi bejegyzést is, az IÁ-val szembeni fellépés nemzetközi tehermegosztási aspektusairól.

A fenti videóból érdekességként érdemes figyelni a végén az IÁ-ba feleségnek ezek szerint Franciaországból is szép számban kiutazott nők egyikét. Az IÁ stratégiájának tulajdonképpen nem meglepő eleme ez. A maguk felfogásában új világot, illetve új társadalmat akarnak építeni, és ehhez a vízióhoz nem csak férfiak kellenek. Ez nem csak a következő generáció kitermelésének, illetve az IÁ-ba áramló harcosok feleségekkel való ellátásának feltételeire értendő. A társadalom feletti kontroll maximalizálásához is kellenek a nőket is kellő intenzitással vegzálni képes, illetve eltakartan észrevétlenül megfigyelést folytatni képes nők, akik egy részét egy forrás elmondása szerint külön segédalakulatba, az al-Khansza dandárba szervezte az IÁ.

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr796738101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Link elek 2014.09.28. 13:12:14

Lehet, hogy figyelmetlen vagyok, de en nem lattam, hogy a iraki szunnitak szervezkednenek (katonailag/politikailag/diplomaciailag) a ISIS ellen.
Nem zavarja oket, vagy csak megvarjak, hogy mas kaparja ki nekik a gesztenyet?

Marton Péter · http://kprax.blog.hu 2014.09.28. 13:26:09

@Link elek: az iraki szunnitákkal az a helyzet, hogy egy részük jelenleg az IÁ oldalán van, ezért tudtak olyan látványos gyorsasággal végigsöpörni jelentős területeken.

Vannak szunniták, akik speciális körülményeknél fogva harcolnak az IÁ ellen, mint például itt látható:
www.stripes.com/news/middle-east/here-s-one-sunni-iraqi-town-where-the-islamic-state-has-no-friends-1.305209

De az IÁ elleni sikerhez először is az kellene, hogy az iraki szunnitáknak az iraki kormánnyal szembefordult jelentős része az IÁ-tól is elpártoljon.
süti beállítások módosítása