HTML

Utolsó kommentek

Amiről itt szó van.

A téma: külpolitikai praktikák, praktikus külpolitikák. És ezek létrejöttének minden politikatudományi, gazdasági, társadalmi és emberi vonatkozása. Egyszóval a külpolitika-elemzés. A bejegyzések szerzői tartalmára vonatkozóan minden jog fenntartva. --------------------------------------- A blog gazdája, de nem az egyetlen szerzője, dr. Marton Péter a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, korábban pedig dolgozott a Magyar Külügyi Intézetnél is.

Háttér

Follow-up: Robert Gates védekezni kényszerül a J-20-as ügyében...

2011.01.10. 13:14 :: Marton Péter

...mégiscsak, ahogyan azt pár napja megsejtettem. Idézzük az "ostromlott" védelmi minisztert, innét:

"Soha nem állítottam olyat, ahogyan ezt valaki idézte tőlem, hogy a kínaiak lopakodó repülőgépei nem számítanak. Én azt mondtam, hogy 2020-2025 körül az Egyesült Államoknak nagyságrendekkel több bevethető, ötödik generációs repülőgépe lesz, mint bárki másnak a világon. És továbbra is kitartok a véleményem mellett."

Gates kitartó, mint látható - és jól teszi ezt.

2 komment

Címkék: usa légierő kínai népköztársaság nemzetbiztonsági politika

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr452573950

molnaand 2011.01.11. 22:06:27

Sőt egészen másfajta hangot ütött meg a látogatása után:

nol.hu/kulfold/az_elnok_sem_tudott_a_lopakodorol

Marton Péter · http://kprax.blog.hu 2011.01.11. 22:32:15

A kínaiak közben meg is röptették a gépet, kifejezetten Gates zavarba hozása érdekében, de azért nem tudom - a NOL ugyan azt írja, hogy Gates szerint az amerikai programoknak választ kell adnia a kínai lopakodóra (mintha egyelőre erre nem lennének elegendők bőven), de megnéztem a legfrissebbet az ügyben az NYT-től (arra hivatkozik a NOL), és ott ilyen nyilatkozat nem szerepel Gatestől:
www.nytimes.com/2011/01/12/world/asia/12fighter.html

Érdekesek viszont a kínai katonai körök önálló cselekvéséről szóló hírek. Nem most és nem ebben az ügyben hallunk először ilyet...

Addig is, míg a végére járunk, íme egy jó link. Meg lehet nézni a kínai gépet röptében + lehet elemezni a tulajdonságait.
www.fastcompany.com/1716168/how-does-chinas-stealth-fighter-work-by-ripping-off-the-f-22