Külpraktika

Külpraktika

Herman Cain vs. Közép-Ázsia

2011. november 04. - Marton Péter

Na tessék. Tegnap emlegettem, hogy a Közép-Ázsiával kapcsolatos, jellemző szemlélet hogyan torzíthatja a térség elemzését, erre ebben az (egyébként nem annyira találó észrevételeket is tartalmazó) összesítésben szembejön a republikánus elnökjelöltségért versenyző Herman Cain eléggé meggondolatlan véleménynyilvánítása még október elejéről.

Idézzük (forrás):

"Én készen állok az ilyen "Na, megvagy!" típusú kérdésekre, és ezek már jönnek is folyamatosan. Úgyhogy ha megkérdezik tőlem például, hogy ki az elnöke Ubeki-beki-beki-bekisztánnak, majd azt mondom, nem tudom. Miért, te tudod? És aztán hozzáteszem majd, hogy ugyan, hogyan teremtene ez akár egyetlen állást is?"

Ez bizony elég sokat mond. Caint nem árt, ha felvilágosítják róla, hogy Üzbegisztán éppenséggel rendelkezik figyelemre méltó tulajdonságokkal. Az ottani vezetés eléggé sajátos elképzelésekkel bír a szerencsés külpolitika mibenlétéről, és sem Oroszország irányában, sem az Egyesült Államok irányában nem adnak egyértelmű és megnyugtató jelzéseket. Magyarul nem árt rájuk odafigyelni, többek között egy Afga-afga-afga-afganisztán nevű ország miatt. És akkor az ottani aktivitás tán még állásokat is jelenthet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr583354376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Link Elek 2011.11.05. 07:34:43

karzaihoz is eljutott a hir. kicsi a vilag. egy amerikai elnokjeloltnek minden szava szamit.

“Karzai chipped in Thursday that Cain was referring to ‘all the stans,’ a reference to Central Asian countries. Clinton laughed and, gesticulating with her hands, said, ‘All the `stans places.’”

“That wasn’t right,” Karzai said, according to The Associated Press, “but anyway, that’s how politics are.”

It was also reported that Clinton quickly changed the subject to the weather.

Read more: dailycaller.com/2011/10/20/clinton-karzai-make-fun-of-herman-cain-in-afghanistan/#ixzz1coHmggux

video az esetrol:
www.krqe.com/dpps/elections/president/clinton-karzai-chuckle-over-herman-cain-wd11-jgr_3968552

Marton Péter · http://kprax.blog.hu 2011.11.05. 09:21:15

@Link Elek: nagyon nagy! 1000 köszönet ezért az adalékért.

Basszus, azért az súlyos, hogy Karzai lazán bemond egy ilyen "anyway, that's how politics are" szöveget, miközben nyugaton az elmeállapotát firtatják, amiért nem egy washingtoni vagy brüsszeli politikus módjára kommunikál. Ez a mondat még akkor is jó, ha Cain véletlenül befutna.
Clinton viszont... élmény látni, milyen lelkesedéssel teljesíti be ezt a kis taktikai győzelmet Cainnel szemben. :)
süti beállítások módosítása