Külpraktika

Külpraktika

Eközben Abháziában...

2014. június 01. - Marton Péter

Link a Georgia Today egy cikkéhez.

Ez a cikk persze túldimenzionál bizonyos dolgokat, de nekem érdekes részleteket fedett fel az Abháziában zajló események hátteréről és komplikált etnikai vonatkozásairól a visszatérni vágyó oroszországi grúz menekültektől az abház vezetés által helyettük preferált "mohadzsir" (azaz - még a 19. század idején - iszlám felfogásban vallási okokból elmenekültnek minősített) törökországi és közel-keleti abházokig, úgyhogy megosztom.

Aki nem követte annyira az eseményeket: Alekszandr Ankvab abház elnököt támadja az ellenzéke gazdasági problémák és az orosz kapcsolatok nem kielégítő volta miatt, és az elmúlt napokban meg is kergették egy kicsit - az elnöki palotából szülőfalujába kényszerült visszavonulni taktikai jelleggel. Itt lehet olvasni röviden Ankvab szorongatottságáról magyarul is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr66244740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása