Külpraktika

Külpraktika

Egyiptom a SCAF, avagy FELT regnálása alatt, graffitik tükrében

2011. szeptember 29. - Marton Péter

Gyorsan kidobom ezt a linket: végig lehet nézni, milyen értelmezések tükröződnek vissza graffitik formájában a kairói falakról mostanában.

Az egyiptomi Fegyveres Erők Legfelsőbb Tanácsára - ez angolul a Supreme Council of the Allied Forces, azaz SCAF - ezeken a képeken szerepel utalás, méghozzá elég negatív módon: itt és itt. Az utóbbin mintha a negatív megítélés az Egyesült Államokat is elérné. Az M betű gyanús.*

De érdemes megnézni ezt a képet is, hogy a "Facebook-forradalom" kifejezést egészségesen hanyagoljuk valamelyest.

Frissítés: új fejlemény, hogy azóta ismerem ennek a vizuális mémnek az eredetét, mely állítólag sokfelé látható például az észtországi Tartuban (de nyilván másfelé is, ha egyszer eljutott Kairóig). Ennek ismeretében a gyanú szertefoszlik, és a bizonyosságnak adja át a helyét.

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr173263684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása