Külpraktika

Külpraktika

Egyiptom a SCAF regnálása alatt II.

2011. október 12. - Marton Péter

No, hát igazán nincs annyira sok új a nap alatt. Az egyiptomi vezetésből lemondott a pénzügyminiszter, mert a hadsereg katonái kopt keresztényeket öltek meg aránytalan, illetve nem teljesen semleges fellépésükkel egy tüntetés kapcsán a napokban, ahol a keresztényekkel szemben dobálózó ellentábor is megjelent. De engem nem is ez fogott meg, hanem ez a csipetnyi adalék:

"Az Amerika-ellenes érzületet kiaknázva nem egy hírlap arról tudósított, hogy Clinton külügyminiszter amerikai csapatok Egyiptomba küldésének lehetőségét vetette fel a kopt keresztények védelmében."

Többek között az ilyen (kacsa) tudósítások miatt van, hogy az összeesküvés-elméleteknek akkora kultúrája virágzik a térségben (persze nem csak ezért). Az amerikai nagykövetség természetesen cáfolta a felvetődött híreket, de kérdés, ki hisz inkább nekik arrafelé (itt a követségi közlemény amúgy). Nem mindenki - és pontosan ez volt a lényeges probléma februárban is, amikor az amerikai követségtől lopott furgonnal gázolt át valaki a tüntető tömegen az egyik utcában.

Háttérnek: a SCAF, vagyis az egyiptomi Fegyveres Erők Legfelsőbb Tanácsa horizontján gyűlnek a fellegek (részemről lásd ezt a pósztot például az ügyben).

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr673298065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása