Külpraktika

Külpraktika

Qui veut être président...?

2012. január 13. - Marton Péter

A mai nap második elnökválasztásos bejegyzése - ha egy buli beindul... (az előző itt olvasható).

Szóval az úgy volt, hogy ennek a cikkemnek a kommentjei között Link_Elek is és én is kb. egyszerre vágtunk be linknek egy videót, a republikánus elnökjelöltek beszélte idegen nyelvekkel kapcsolatban.

A kérdéses videón Mitt Romney hallható, amint önkénteseket buzdít a francia nyelv használatára a Salt Lake City-i téli olimpia idején, még 2002-ben. Visszaemlékezik benne a két évre is, melyet annak idején Franciaországban töltött (mormon misszionáriusként). Link_Elek a maga kommentjében meg is jegyezte, hogy a francia ismerete nem feltétlenül lesz piros pont Romney mérlegében, amerikai szemmel...

És íme a bizonyíték. Friss letámadás a rivális Newt Gingrich irányából. A számunkra leginkább releváns rész 0:47 után jön, bár zenei aláfestésként már korábban is ott bujkál... Indzsoj - azaz... anzsoj.

Gingrich üzenete: Romney csak egy újabb puhány massachusettsi, aki franciául beszél, épp mint John Kerry szenátor, a volt demokrata elnökjelölt. Benne "tehát" nem lehet megbízni.

Ebben a tavalyi pósztomban található egyébként adat az Egyesült Államokban leginkább favorizált idegen nyelvekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr173542787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Link Elek 2012.01.17. 20:45:34

Perry’s Inaccurate Remark on Turkey Draws Rebuke
thecaucus.blogs.nytimes.com/2012/01/17/perrys-inaccurate-remark-on-turkey-draws-rebuke/

ujabb kulpol gyongyszem Perrytol.
leteroristazta a jelenlegi török kormanyt

Marton Péter · http://kprax.blog.hu 2012.01.18. 10:06:09

@Link Elek: dolgozatjavítások miatt nem figyeltem a legutóbbi vitát még, de pótolom majd. Viszont ez érdekes probléma, mert a republikánus jelölteknek a mostani líbiai vagy török vezetéssel együttműködni jelentene nyilvánosságmenedzselési kihívásokat.
Alább itt nem róluk írtam, de a probléma lényege, hogy elvileg ők csak sünik lehetnek.
kprax.blog.hu/2011/03/14/sunik_es_rokak_iran_es_izrael
süti beállítások módosítása