Külpraktika

Külpraktika

Carl Bildt figyelemre "éhezett" Davosba menet

2012. január 28. - Marton Péter

Ahogy a gonosz mondás tartja, a diplomata a máját adja a hazájáért. Politikatudományi nyelvezettel és általánosítva ez úgy hangzik, hogy ki-ki egy nemes ügyért elsősorban a saját bevett eljárásaival tud tenni. Így volt ezzel Carl Bildt svéd külügyminiszter is, aki a következő tweetet eresztette el tegnapelőtt, a davosi Világgazdasági Fórumra indulva (és azóta kapott érte sok cikizős kommentárt):

"Elutazóban Stockholmból. Nagyon várom a Világélelmezési Program szervezte vacsorát. A globális éhezés fontos kérdés."

Az oviban mindig zavart, mikor magyarázták, hogy meg kell ennem mindent, mert "az afrikaiak éheznek". Belátom, felnőtt attól lesz az ember, hogy elfogadja az igazságot.

***

Nem találtam igazán jó képet, de az alábbi fotón látszik, hogy koncepciózusan spártai vacsoráról beszélünk egyébként (mondjuk nyilván nem végig ilyet adnak csak Davosban).

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr753952365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása