Külpraktika

Külpraktika

Romney kampánya, és a pénzhiány

2012. november 14. - Marton Péter

Ez egy jó cikk Romney kampányának az anyagi hátteréről.

Jól megvilágítja, Mitt miért nem igazán erős koncepcióval, és nem alaposan kigondolt ötletekkel vágott neki a külpolitikai profilját felépíteni hivatott brit-izraeli-lengyel körútjának annak idején - amely bakikat is hozott aztán szép számmal.

Az előválasztási szakaszban kivéreztették a párttársak: sárral dobálták, kitartóan, és ennek ellensúlyozására már velük versenyezve elköltötte az eredetileg rendelkezésére álló pénz jelentős részét. Ez után a fundraisingre kellett koncentrálnia, ahelyett, hogy az ingaállamokra összpontosított volna. A stábja még jelentős kölcsönt is felvett. Nagy sietségben vágott bele - ennek az erőfeszítésnek a kellős közepén - a három említett ország felkeresésébe, és még ezen az úton is szüksége volt további fundraising eseményekre, például Izraelben.

Romney-nak autóliftje van a La Jolla-i házában, San Diegótól északra, gyönyörű vidéken. Üzletemberként jelentős vagyont halmozott fel, és ez az ő személyes identitása lényegévé vált sokak számára (számára kedvezőtlen módon). A gyenge külpraktikai teljesítményének mégis a pénzhiány lehetett az egyik oka. Azt hiszem, az internetes szokások szerint éppen az ilyesmire szokás leírni az alábbi jelet:

orraeses.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr534907260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása