Külpraktika

Külpraktika

Patriot-telepítés Törökországban

2013. január 06. - Marton Péter

A törökországi "szolidaritási" Patriot-telepítés rendje így néz ki, ahogyan az alábbi ábrán látható - a pirosak a hollandok, a világoskékek az amerikaiak, a sötétkékek a németek.

PatriotDeployment.jpg

Mindannyian két-két üteggel, de persze az amerikaiak vannak elöl, a németek hátrébb, a hollandok pedig a tengerparthoz a legközelebb.

Lehet ezen ironizálgatni - vannak is fanyalgók -, de az az igazság, hogy koalíciós/szövetségi tehermegosztás szempontjából a helyzet nem annyira szörnyű. A NATO-n belül például a görögök, a spanyolok, és közvetve a lengyelek használnak még ezeken az országokon kívül Patriotöket. Ésszerű, hogy a németek és a hollandok kerülnek itt a képbe hozzájárulóként - akik eleve nem a közvetlen szomszédságuk miatt szerezték be ezeket az eszközöket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr285000420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Link Elek 2013.01.06. 13:17:28

Nem vagyok kepben elgvedelem ugyben, ezek a Patriotok a kozep hatotavolsagu raketakat is le tudjak szedni? Azokat amiket Europara lottek ki sziriabol.

Marton Péter · http://kprax.blog.hu 2013.01.06. 13:57:05

@Link Elek: amennyire én tudom, a Patriot képességei ballisztikus rakéták ellenében korlátozottak. Rövid hatótávolságú ballisztikus rakéták ellen lehetnek jók, és méghozzá csak egy kisebb területet védenek tőlük optimálisan. Az incirliki bázis ezen belül esik, ami praktikus.
süti beállítások módosítása