Külpraktika

Külpraktika

50-100/hét

2013. szeptember 08. - Marton Péter

Mint arról korábban már írtam, lehet ugyan, hogy a média ma sokkal kevesebbet foglalkozik Afganisztánnal, ettől azonban még az ottani háború nem ért véget. Az afgán erők veszteségeiről ritkán lát az ember adatokat, éppen ezért korábban kiemelt hírként osztottam meg, hogy 2012 második felében 1100 afgán katona és rendőr vesztette az életét.

Most itt van frissebb adat egy egyébként optimizmusról beszámoló cikkből. Az afgán erők eszerint hetente ötven-száz embert veszítenek. Ha csak heti ötvennel számolok, ez fél évre kivetítve 1300. Ha a trendet nézem, nem értem az optimizmust.

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr705500257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrZ (törölt) 2013.09.08. 11:11:10

Az optimizmus oka:
minél rosszabb annál jobb. Ez volt a cél.
Te vagy tűzközelben, ne mond már hogy nem tudod?

Marton Péter · http://kprax.blog.hu 2013.09.08. 12:40:37

@mrZ: a tűz közelében, egyetemi adjunktusként...:) Ezt félretéve, az optimizmusnak amúgy tudom az okát, csak ironizáltam fentebb, annyira nyilvánvaló. Nem jó dolog nyilvánvaló vereséget szenvedni, és szépíteni kell a helyzetet. Lehetőleg győzelemként beállítani. Vagy legalábbis jelentőség nélküliként.
süti beállítások módosítása