Külpraktika

Külpraktika

Klicsko diplomáciája

2011. november 27. - Marton Péter

Nézzük csak, kik láthatók az alábbi képen:

A jobb oldalon Stefanie Babst, a NATO nyilvános diplomáciáért felelős DASG-je (Deputy Assistant Secretary General, egy "helyettes helyettes"). A bal oldalon pedig... Vitalij Klicsko, a WBC nehézsúlyú világbajnoka, egyben az UDAR ukrán párt vezetője (utóbbi neve ukránul kiolvasva "Csapást" jelent). Láss további képeket a tegnap előtti látogatásról itt.

Klicsko valaha, a 2004-es választások idején a Juscsenko-féle narancsosok oldalán állt ki még a ringben is egy alkalommal (narancsszínű szalagot viselve), jelenleg azonban semlegesebb, korrupcióellenes programmal kampányol jellemzően. A kijevi városi tanácsot korábban egy banánköztársasághoz hasonlította, az ukrán belpolitikát pedig olyan bokszmeccshez, ahol nem tartják be a szabályokat. Általában véve siralmasnak tartja, hogy az eredetileg nem sokkal fényesebb helyzetű Lengyelország mennyivel többre vitte a hidegháború vége óta. Láss áttekintést Klicskóról és pártja helyzetéről a kihelyezett linkek mentén.

Emellett ugyanakkor Klicsko világosan EU-párti, amiben németországi kötődései is nyilván szerepet játszanak, a közelmúltban pedig a transzatlanti vonalra is határozottan ráerősített. Októberben például John McCainnel találkozott, és a Tyimosenko-ügy tanulságait elemezték. Klicsko saját szavai az ukrajnai demokráciadeficitről például itt olvashatók. Fotó:

Nem semmi ezek után belegondolni, hogy ennek az embernek ennyire aktív politikai és diplomáciai tevékenység mellett szeptemberben sikerült kiütnie a lengyel Tomasz Adameket is Wrocławban. Erről videó is akad természetesen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr83414625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása