Külpraktika

Külpraktika

Hátorokon átnyúló selyemszálak

2012. november 29. - Marton Péter

A héten volt szerencsém részt venni egy videokonferencán, ahol a Bagláni Egyetem angol szakos bölcsészhallgatói jelentkeztek be az egyik végen, Pul-i-Khumriból, mi pedig a másikon, Budapestről, a Közgázról - jómagam a Fiatal Autonóm Közgazdászok Társasága oldalán, moderátorként; illetve rajtunk kívül vonalban volt még a NATO HQ is. Végső soron a NATO nyilvános diplomáciai tevékenységének a részeként került erre sor, de közben az afgán-magyar kapcsolatokat is építettük. Egy nemzetközi szervezet, a NATO támogatásával két, az állam és a civil szféra határán helyet foglaló szerv, két egyetem összeköttetése valósult meg. Külpolitika lett volna ez a mi részünkről, civil társadalmi formában? Mindenesetre inkább ideillik a blogra ez a téma, mint nem.

Az érdekesség kedvéért pedig hozzáteszem, hogy ennek a projektnek, a SILK-Afghanistannek hála volt egyáltalán lehetőség egy ilyen videokonferencia megtartására. A Bagláni Egyetem most tizenöt olyan felsőoktatási intézmény egyike Afganisztánban, ahol a technikai feltételek adottak ehhez.

Bónusznak bevágok egy saját képet Pul-i-Khumriról. Ez a mai bejegyzés talán nem túl tudományos, viszont nem tudtam kihagyni. Sokat jelentett, hogy ezekkel a diákokkal - és rajtuk kívül az egyik tanárukkal - beszélni tudtunk, real time átkelve a Selyemúton. Ha nem is külpolitika, de legalábbis nem semmi külpraktika ez.

PiKh.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr104932771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása