Külpraktika

Külpraktika

Eközben Afganisztánban

2011. március 15. - Marton Péter

Ha már itt a napokban a katari soft powert boncolgattuk egy pószt kapcsán, hasonló téma. Egy fotó, az Afghanistan Analyst Network Facebook-oldaláról (készítette: Muhammad Jawad Hamdard Kia). Bamijániak nyilvánítják ki szolidaritásukat a japán néppel a Japánt sújtott szökőár és földrengés miatt.

Japán sok segítséget nyújtott az afganisztáni  Bamiján tartományban, amiben természetesen a buddhizmus bamijáni hagyatéka jelentette kötelékek is szerepet játszanak - a japán segélyprogram egy része éppen az ottani  Buddha-szobrok maradványaival és az azok környékén fellelhető egyéb, buddhista vonatkozású kulturális örökség megőrzésével foglalkozik. Alább íme, részlet egy japán külügyes slide-ról innét - mint látható rajta, Bamiján kiemelt figyelmet kap Afganisztánon belül (ugyanakkor a japán segélyek nem korlátozódnak a kulturális vonatkozásokra, és jelentős részben a mezőgazdaság fejlesztésére irányulnak):

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr542740843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása