Külpraktika

Külpraktika

Miert ad Torokorszag 200 millio dollart a libiai felkeloknek?

2011. július 12. - Marton Péter

Tovabbra is ekezetek nelkul, kulfoldrol...

A valaszt Ahmet Davutoğlu kulugyminiszter adja meg a cimben feltett kerdesre - persze nem az egyetlen elfogadhato valaszt...

"A torok emberek nem tehetik meg, hogy ugy szakitsak meg a bojtjuket a nap vegen, hogy kozben a libiai testvereik nem tehetik meg ugyanezt."

Ez a ramadan kozeledtere tett utalas. A torok kulpolitika ismet megtalalta a modjat, hogy kulturalis normaknak valo megfeleleskent oltoztesse fel valojaban - termeszetesen - szamos egyeb erdek es kenyszer figyelembe vetelen alapulo kulpolitikajat. Megsegitik NATO-szovetsegeseiket, befektetnek Libia jovojebe a hosszu tavon azert valoszinubb gyoztes oldalan, es mindezt raadasul jo muszlimkent teszik.

Az idezet ebbol a cikkbol szarmazik, ahol az is kiderul, hogy a NATO tart a mi augusztusunkkal egyszerre bekoszonto ramadantol. Nem tudom, lehet-e ennel rosszabb uzenetet kuldeni, ha egyszer a muszlim vilag jelenti az egyik fontos celkozonsegunket. Ugyanakkor alapveto problemarol van szo, az is biztos. A ramadan alatt joval nehezebb lesz a felkelok harcat segiteni, utobbiak szamara pedig nagyon nehez lesz a lenduletet fenntartani. A felkelok igyekeznek is minel hamarabb elvagni Kadafi utanpotlasat del es nyugat felol, hogy meg a ramadan bekoszonte elott dulore vigyek valahogyan a harcokat...

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr13061172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása