Külpraktika

Külpraktika

Grúzia stratégiai tanácsai Ukrajna számára

2014. június 04. - Marton Péter

LINK a grúz védelmi miniszter, Irakli Alaszania mondandójához az ügyben, a Daily Beast tolmácsolásában.

Érdekes végigpörgetni a cikket. Figyelemre méltó lehet, amit Irakli Alaszania a kémelhárítás jelentőségéről mond. Az ő pártja annak idején bűnbakkeresésnek írta le az előző grúz vezetés fellépését ezen a téren, a 2008-as háborút követően, mondván, Szakasviliék csak a felelősséget próbálták hárítani a katonai konfliktus kudarcáért. Most mégis készítettek egy hetven oldalas jelentést - úgymond Ukrajna figyelmébe ajánlva - az orosz stratégiai kihívás kezelésének mikéntjéről, és ebben elismerik, hogy 2008-ban lehettek olyan téglák a grúz döntéshozók környezetében, akik szerepet játszottak az előző vezetés téves kalkulációiban.

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr566272278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Link elek 2014.06.04. 17:11:55

a HUMINT-nek megvan az az elonye, hogy a beepitett tegla nem csak lehallgatasra, hanem manipulalasra is alkalmas

Marton Péter · http://kprax.blog.hu 2014.06.05. 22:10:06

@Link elek: mit nem adnék, ha a külpolitika-elemzés órámhoz megismerhetők lennének ennek az esetnek a részletei. Az egyik legjobb esettanulmány lenne. Írtak már róla a szakirodalomban, de érthető módon nem látunk annyira mélyére, mint mondjuk a kubai rakétaválságnak. És még arról is, továbbra is derülnek ki újabb dolgok.
süti beállítások módosítása