Külpraktika

Külpraktika

Eközben: az ukrán-orosz konfliktus és háttere

2014. július 08. - Marton Péter

Néhány linket kiteszek ukrán-orosz vonalról is, ha már egyszer ma több időm jutott olvasni.

LINK No.1.: az informális fegyverembargó Oroszország ellen, és hatásai. Franciaországnak és Spanyolországnak nem nagyon akaródzik részt venni ebben a félig kimondatlanul művelt szankcióban, de mások egyelőre egészen eltökéltnek tűnnek, és a németek például beszüntették az együttműködést egy oroszországi kiképző létesítmény megépítésével kapcsolatban. Ennél is jelentősebb viszont az áttekintés arról, mennyi minden beszállítója Ukrajna Oroszország számára katonai területen.

LINK No. 2.: a turizmus jelen helyzete a Krím-félszigeten. A turizmus a Krímben most rosszul teljesít, ami nyilván aligha meglepő. De azért soha nem árt konkrétan szembesülni az empirikus valósággal. Oroszországból mostanság valahogy kevesen akarnak Ukrajnán keresztül odavonatozni a családdal, nyaralni, pláne amikor a tévében azt hallják, hogy ott maga a Gonosz szabadult el teljesen. Azért, ha fogadnom kell, a következő szezon már jobb lehet majd. Как говорится, поживём - увидим. Meglátjuk.

LINK No. 3.: a harci helyzetről, amely jelenleg egy donyecki showdown irányába látszik mutatni. Aztán reméljük, lesz majd, aki újjáépíti az ostromlott városokat, illetve, hogy lesz miből.

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr96485035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása