Külpraktika

Külpraktika

A Pegasus-ügy alakulása...

2021. július 29. - Marton Péter

Az NSO Group és a Pegasus kémszoftver ügye innentől izgalmasabb lesz, mert határozott amerikai és francia nyomás is nehezedik az új izraeli kormányra, hogy elszámoljon a vállalat exporttevékenységével kapcsolatban. Amerikai törvényhozók már "a kibervilág Abdul Qadeer Khanjaként" utalnak az NSO Groupra (emlékeztetőül: AQ Khan Pakisztán nukleáris programjának egyik vezetője volt, és a globális nukleáris feketepiac meghatározó szereplője is amellett). A franciáknál pedig Macron számára mondhatni személyes az ügy a saját, egyéni érintettsége miatt.

Az izraeli kormány részéről már jártak is ma vizsgálódni az NSO Groupnál, és alakult egy tárcaközi bizottság az ügy tisztázására. Nyilván kritikus kérdés például az exportengedélyező védelmi minisztérium szerepe, például Avigdor Lieberman és maga Benjamin Netanyahu minisztersége idején (2016-2019). Közben pedig elindult az NSO Groupot tulajdonló, Londonban bejegyzett Novalpina Capital felszámolása, ami minimum érdekes egybeesés.

Figyelemmel kísérem az ügyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr6016642258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Epikurosz_ 2021.08.03. 07:39:55

Örülök, hogy te is figyelsz. Egyszer nekem is visszajátszotta. Nem vagyok se újságíró, se politikus, se gazdag. Viszont az egyik családtagomnak bent volt a sztenderd szerződésében, hogy lehallgathatják. Sok ilyen önkormis lehet.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2021.09.18. 19:14:46

A mindenre kiterjedő figyelmű szimatok figyelme mindenre kiterjed. :-) Nertársak a szárnyas ló látóterében. A barátainkra azért figyelünk jobban mint az ellenre, mert az ellenzékből még lehet barát. A barátból már csak ellenzék. :-) Dzsó bácsi paranoid logikája. Sivár egy lét lehet az ahol senkiben sem bízhat a karmelita klastrom jelenlegi lakója.

www.zonaporkolt.com/2021/09/17/szele-tamas-almomban-ket-pegasus-voltam/13/37/10/2228/jegyzet/admin/
süti beállítások módosítása