Külpraktika

Külpraktika

Retorikai/diskurzív "szupervihar" Maliban

2013. január 12. - Marton Péter

Különösebb kommentár nélkül is sokatmondóan idézhető a francia védelmi miniszter és a tuareg iszlamisták nyilatkozata a péntek óta hevesedő mali harcokkal kapcsolatban, oda-vissza. De némi spontán diskurzuselemzés végett alább odaírom a nyilvánvaló asszociációkat is mindkét megszólalás alá, oly módon, hogy a felsorolt elemek szekvenciája analóg párt alkosson. Így még látványosabban kijön minden különbség és hasonlóság.

Jean-Yves Le Drian, a francia védelmi miniszter: "A fenyegetés egy terroristaállam létrejötte Franciaország és Európa ajtóküszöbén."

--) terrorizmus, al-Kaida, "új Afganisztán", Európai Unió, európai szolidaritás, globális szolidaritás

Szanda Abu Mohamed, az Anszar Dine tuareg iszlamista csoport nevében: "Míg Dioncounda Traoré (mali elnök) Franciaországtól kért segítséget, mi Allahtól és a többi igazhívőtől kérünk."

--) kolonializmus, imperialisták, hitetlenek és árulók, Allah, muszlim szolidaritás, globális szolidaritás

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr525014375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása