Külpraktika

Külpraktika

United colours of bénaság (Reklámdiskurzus II.)

2011. november 18. - Marton Péter

Amikor a tévében először láttam ezt a reklámot, leesett az állam.

Nagyon gyökérnek kell lenni ahhoz, hogy valaki komolyan ezzel az ötlettel álljon elő.

A bal oldalon Obama és Hu Jintao váltanak egymással egy kiadós cuppanóst. Photoshop, természetesen. Fölé pedig azt írta a Benettonnak dolgozó kreatív kis csapat, hogy "unhate". Mert Obama és Hu Jintao nyilvánvalóan annyira, de annyira utálják egymást. Néha biztosan el is vonulnak duzzogni a sarokba. Na, mindez persze irónia részemről. Ennyire gyerekesen pszichologizálgatni arról, hogyan csinálják a döntéshozók a külpolitikát, még egy álnaivan moralizálós reklámban is szánalmas. Ráadásul ez a képlet a mostanában gyakran Merkozyként emlegetett Nicolas Sarkozy és Angela Merkel esetében tulajdonképpen értelmezhetetlen - nekik végképp mitől kellene jelenleg unhate-elni?

(A korábban indított reklámdiskurzusos sorozatom bővülőben.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr513391585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marton Péter · http://kprax.blog.hu 2011.11.27. 00:28:30

@LCHB: igen, láttam, és utána értetlenül néztem meg még párszor, mert a Russia Today szerint, ahol először hallottam róla, benne van Mao is valahol. De végül arra a következtetésre kellett jutnom, hogy mivel Idi Amint nem említették, valószínűleg belőle lett Mao náluk valahogyan. Nem tudom, melyikük döbbenne meg ettől jobban, Mao vagy Idi Amin, ha most itt lennének, és vidáman vízipisztolyozhatnánk egymást, mondjuk egy paintballpályának átalakított volt szovjet laktanya területén.
süti beállítások módosítása