Külpraktika

Külpraktika

Rick Perry a tajvani F-16-osokról

2011. december 11. - Marton Péter

Veteránok előtt léptek fel Iowában Newt Gingrich, Rick Santorum és Rick Perry elnökjelölt-reményesek. Utóbbi pedig saját felszólalásában a tajvani F-16-osok ügyében is megszólalt. Kontextus: a tajvaniak F-16C/D-ket szeretnének (többek között azok jobb hajtóműve miatt), ehelyett pedig Obamáék egyelőre csak a meglévő A/B flottájuk modernizálásában gondolkodnak, a tajvaniak és a Lockheed Martin csalódására (a Kínai Népköztársaságban persze máshogyan látják ezt).

A Lockheed Martin és a tajvaniak lobbistái vállt vállnak vetve dolgoznak az ügyön.

Rick Perry pedig most így fogalmazott, kicsit erőltetetten keresve valami fogódzót:

"Az elnök azt mondta, autókat szeretne látni Dél-Korea utcáin, melyekre az van írva, "Made in America". Hát kérdem én, miért nem akarunk akkor vadonatúj F-16-osokat látni, amelyeket tajvani pilóták repülnének a Tajvani-szoros felett?"

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr693454948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Link Elek 2011.12.13. 18:24:29

az amerikai politikaval kapcsolatos linkjeimmel atkoltoztem ide:
index.hu/kulfold/usa/feher_haz/

:)

Marton Péter · http://kprax.blog.hu 2011.12.14. 05:48:11

@Link Elek: tiszta sor :) persze itt nem csak amerikai témák lesznek közben.
süti beállítások módosítása