Külpraktika

Külpraktika

Eközben, Észak-Afrikában

2012. január 24. - Marton Péter

Miközben Líbiában ilyen apróságok történnek, hogy Musztafa Abdul Dzsalil ellen lincshangulat alakult ki Bengáziban, és jó időre beszorították őt egy épületbe, Bani Walidban pedig "Kadafi-lojalisták", azaz leginkább a helyiek, visszavették az irányítást az új hatóságoktól, az egyiptomi parlamenti választások végeredménye is megszületett, és a Testvériség és az al-Núr Párt kimagasló szereplése nyomán révbe ért a már jó ideje biztos iszlamista fordulat az ottani törvényhozásban (amivel az egyiptomi átalakulás meccse persze nincs még lefutva). Plankó Gergő onnan tudósít a napokban, és ízelítőül a legfrissebb cikkéből csak egy mondatot idéznék:

"Nem volt pontos elképzelésünk, mire érdemes számítani, amikor belépünk egy iszlamista párt irodájába, de arra biztosan nem gondoltunk, hogy egy micimackós kanapé fogad majd."

Egyiptomban is bizonyosan lesz még sok meglepetés, mert a nyugatról globalizálódott popkultúra-elemek beszűrődése persze nem dokumentál világos jövőbeli irányvonalat. Addig is itt van az idézett tudósításhoz a link még egyszer.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr543745167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása