Külpraktika

Külpraktika

Glenn Greenwald gondolkodása

2013. augusztus 21. - Marton Péter

Glenn Greenwald, a Guardian újságírója, aki az Edward Snowdentől hozzá került dokumentumokról ír jó ideje cikksorozatot, háttérhatalom-hívő, mint kiderül. Oké, a napokban igencsak felbosszantották, de azért sokatmondó elolvasni alább, mit mondott a vasárnap történtekre reakcióként.

"Elég rossz az, ha források ellen eljárnak és börtönbe zárják őket. Még rosszabb, ha bebörtönöznek újságírókat, akik beszámolnak az igazságról. De hogy elkezdjék őrizetbe venni újságírók családtagjait és szeretteit, ez egyenesen despotikus. Még a maffiának is vannak etikai szabályai az őket fenyegetők családtagjainak célba vétele ellen. De az Egyesült Királyságban ezeket a bábokat és az ő gazdáikat az amerikai nemzetbiztonsági államban ilyen szabályok sem kötik."

Költői kérdés, képzeletben a Guardian szerkesztősége felé címezve: nem lenne jobb és hitelesebb a Snowdentől kikerült dokumentumok feldolgozását olyan valakire bízni, akiben 10-es skálán mondjuk 2-3 ponttal kevésbé erős a reflexszerű Amerika-ellenesség? Legalább annyival, hogy egy ötmondatos nyilatkozatrészletében ne találjunk egy tucat, kifejezetten erre kihegyeződő csúsztatást és logikai hibát.

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr295469271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása