Külpraktika

Külpraktika

A perui sámánok és Obama globális támogatottsága

2012. november 06. - Marton Péter

A Külpraktika blog kompetenciáját meghaladja a szellemvilág kauzalitási viszonyainak feltárása; mindenesetre különös megtekinteni ezt a videót. "Perui sámánok Obama győzelmét jósolják a mai amerikai elnökválasztás eredményeként" - ez lenne elvileg a hír. Aztán a kokalevél-rágcsálós rituálé helyenként igazából azt a benyomást kelti, hogy a perui sámánok éppen Romney ellen próbálják hergelni a szellemvilágot, és nem annyira értéksemleges megközelítői a leendő győztes kilétét firtató kérdésnek. Ha ehhez még hozzáveszem, hogy a háttérben megpillantható portréképek alapján John Fitzgerald Kennedy és Martin Luther King szellemét idézik itt meg elvileg, az apuknak, azaz a hegyek isteneinek a megszólításán túlmenően, egyenesen dokumentáltam a részrehajlást!

Friss pollok tükrében a nem az Amerikai Egyesült Államokban élők 81%-a preferálja Obamát Romney-hoz képest. Az Egyesült Királyságban ez az arány egyenesen 85% - Romney brit útja nem sikerült igazán jól, hogy finoman fogalmazzunk (itt és itt írtam arról az útról korábban). Hogy Kínában eközben miért népszerűbb kivételesen mégis Romney, azt nehéz megmondani, miután Romney kifejezetten bekeményítést ígért a gazdasági kapcsolatokban (akár hitelesen tette ezt, akár nem). Írország (87%) viszont egyértelműen Obamára voksolna, mint arról már itt is értekeztem.

Az itt elérhető eredmények szerint Latin-Amerika is a globális trendeket követi, igazából nem is meglepő módon. Brazília: 90%; Mexikó: 88%; Argentína és Costa Rica: 83%; Chile: 80%; Kolumbia és Venezuela: 77%; a latin-amerikai átlag 79%. Érdekes módon ettől pont Peru elmarad, itt Obama támogatottsága 75%-os.

Brazíliában Obama népszerűsége majdnem kiveri a plafont, és ez még az ottani politikusok névválasztási (!) szokásaira is befolyással van mostanában (a linkért köszönet B-nek!).

A bejegyzés trackback címe:

https://kprax.blog.hu/api/trackback/id/tr984893306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása